Mående....

Idag väckte barnen med åter vid 07...att man aldrig kan få ens en sov morgon till 08! *suck*
Men jag klev upp och fixade gröt till barnen, åt en macka och satte mej ner med barnen och åt frukost.
Maken han sov fortfarande, lyckliga han som får sova....
Tänkte att idag blir det en härlig dag, med massa solsken och det är ju kallt ute också.
Pratade med en kompis på telefonen, vi bestämde oss för att se som ca 2 veckor, vi har inte setts på 1 månad. Det ser jag framemot.
Barnen klädde på sej och maken började så småningom att vakna...då hade jag redan gjort en hel del här hemma.
Sen tog jag på mej mina träningsbyxor, jacka och jymppaskorna och tog en lång promenad i det fina vädret, det var så skönt att gå.....


Nu skall jag och sonen åka o handla lite till middagen, det blir Älgfärsbiffar, kantarellstuvning och potatis...mums.



Fredag

Idag är det fredag, skönt att denna veckan börjar lida mot sitt slut....
Vaknade imorse vid 7, klev upp, fixade dottern till skolan och sonen till dagis, sonen sa till mej imorse: "mamma, jag tycker såååå mycket om dej" Det värmde så otroligt mycket!
Kom hem efter att jag hämtat ut några paket på postens utlämning, bl.a en jacka till mej, provade den då jag kommit hem, den var riktigt fin.

Mycket snygg parkas / jacka stl 50/52 helt ny!! Utrop 1 kr!


Sen var det dags för frukost, macka som vanligt blev det. Och en kopp kaffe efter en halvtimme, kan ju inte dricka och äta samtidigt. ´Sen tvättade jag håret och så mindes jag att jag har ju en hårmask med röd nyans, den måste jag ju pröva...och det gjorde jag också, nu har mitt hår fått en ny glans och lite mer färg





Vänner....

Vänner är verkligen viktiga i var människas liv. 

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall  förhålla dej till denna person.

När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommet för att hjälpa dig genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt.Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

De är där för det du behöver dom för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar slut. Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig.
 
Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut.
Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd och det är nu dags att gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela

med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le! J Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det* Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.


Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.

Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period eller
för resten av livet.


Simhallen

Idag har jag jobbat till halv 4, sen hem o käka middag och sen iväg till simskolan med dotter...
Då passade jag också på och simma litegrann...det var härligt, men mycket folk, jag föredrar att åka till badhuset på morgonen, då man i princip är ensam på motionsbanan...



Motionssim är faktiskt riktigt skönt nu på hösten/vintern för man kommer in i värmen av ett badhus.

Motionssim är ett bra sätt att stärka kroppen och förbränna fett utan att slita på lederna.
Motionssim är en behaglig träningsform, där motionären själv bestämmer längd och tempo. Att träna i vatten är avlastande för leder och därmed skonsamt för kroppe
Hittade ett träningsprogram på  i Form, kanske man skulle testa det...

Utöver att simning förbättrar  konditionen är det också bra för musklerna. Du kan välja simstil efter vilka muskler du vill stärka - eller blanda för att gå igenom hela kroppen.

FRISIM

Tränar främst:
Armar, bröst, rygg, magmuskler, höfter och lår.

BRÖSTSIM

Tränar främst:
Lårens in- och yttersidor, översta delen av bröstet, överarmarna samt övre delen av ryggen och anklarna.


Mer skonsam kaloriförbrännande motion får man leta efter.

Låt oss avliva en myt:
Du förbänner inte färre kalorier i vatten för att det är kallt och du inte känner att du svettas. Tvärtom - om vattnet är kallt måste kroppen använda extra energi för att hålla värmen.

Så i vattnet får du faktiskt en omgång kaloriförbränning till skänks som du inte känner att du behöver jobba för. Om du simmar rätt tränas också kretslopp och alla stora muskelgrupper - och därmed förbränns ännu fler kalorier.

Ja, just det...vet ni vad jag skall göra den 10 december...:)
Jo, jag har anmält mej till Friskis och svettis, skall gå på skivstångspass...skall bli intressant, vet inte riktigt vad det innebär...men hoppas det blir kul och kanske något jag kommer att vilja fortsätta mej sen...Jag har en arbetskompis som är instruktör i Spinning och skivstång och det är hans pass jag skall gå på :)

Skivstång
Styrketräning i grupp
Effektiv och kul träning med hjälp av skivstång, drivande musik och tydliga instruktioner. I F&S Skivstång tränas styrkeuthållighet för ben, höfter, rygg, mage, bröst, axlar och armar. Träningen är dynamisk med vissa statiska inslag och belastningen anpassar du själv från att enbart använda skivstångens egen vikt på ett par kilo, till att lägga på ett avsevärt antal kilo. 


Måndag


Måndag morgon, åter bråk mellan barnen...*suck* Inte en endaste morgon utan bråk, retande hit och dit....
Klockan 11 skall jag träffa chefen på Brandvärnet, skall pröva ut kläder...Kul! Skall börja med i Brandvärnet, med endast killar där...*ler ännu mer*
Halv ett skall jag till Södertälje, skall äta lunch med en kompis, vi skall planera en kompis 40 års skoj...det blir skoj...


Ställde mej på vågen imorse, har gått ner 38,5 kg nu...det går inte så mycket ner nu/vecka, men det gör inget helelr, huvudsaken att jag inte går upp. Har ett BMI på 30,2, jag starade med 42,9, så det har ju skett förändringar...I byxstorlek har jag gått ner från 58 till 46-48, så det är ju en hel del faktiskt.

Nu skall jag iväg med dottern till skolan....

Viktnedgång o funderingar

Har gått ner nästan 38 kg, imorgon är det åter dags för vägning, alltid lika spännande då måndagen kommer och jag skall ställa mej på vågen.
Tyvärr så ser jag själv ingen skillnad i spegeln konstigt nog,visst märker jag i kläder och så,men häng magen finns ju kvar ,och den kommer jag nog få leva med Sad
Tror ni att kroppen själv känner att det är dags att stoppa upp nedgången på vikten sen?
Ska jag bara vara tacksam och lita på att kroppen fixar detta själv?! Confused

Jag tror att man ska vara mycket observant på vikten och inte låta det "bära iväg" för mycket - varken uppåt eller nedåt.

"En sjöman ber inte om medvind, han lär sig segla"



Idag har jag jobbat med min "blåljus" och min kompis där sa att då vi hade Planeringsdagar så hade en annan av mina arbetskompisar frågat hur mycket jag har gått ner och sen så sa han: "hon är ju riktigt söt" Varför skall man få dessa koplimanger först då man gått ner i vikt? varför inga komplimanger då man är överviktig?



Jag tror att redan insikten i att det ligger mer bakom övervikten än enbart lite för mycket / för god mat ger bättre förutsättningar. Om man är medveten om att maten & / övervikten fyllt en funktion, av någon anledning har behövts, så blir man inte lika överrumplad om problematiken dyker upp någon annan stans... Och framför allt förväntar man sig inte att man alldeles gratis och per automatik ska bli lyckligare bara för att man blir smalare...
Insikten är steg ett, och att det är en knölig väg att gå, massor med jobb att göra, är ju inte så konstigt, hade det inte varit komplext hade vi knappast behövt bli sjukligt feta innan vi tog tag i problemen...

Jag tror också att det som gäller är tålamod med sig själv. Man kan inte forcera fram det inre arbetet, men man kan ta myrsteg och fundera på saken medan processen till synes "vilar". Trots att man inte är medveten om allt som händer inuti så rör det på sig när man väl startat den process det är att ta tag i sitt liv sin hälsa och sitt välmående... Det är lite som med viktnedgången, fast vågen står still förändras kroppen Smile

Livet skall LEVAS här och nu, annars missar vi det i väntan på "sedan"...

Fredag natt

Igårkväll då jag åkte till jobbet regnade det och var +2 grader, halt var det också på den lilla vägen fram till motorvägen, undrar om det komemr att vara halt nu på morgonen och man får halka hem....längtar redan nu hem efter min sköna säng, men än har jag några timmar att jobba.
Vart lite hungrig också och då det är över 3 timmar sedan jag sist åt (skall ju äta minst var 4:e timme) så hämtade jag ett glas Smoothie (med yoghurt, mjökl och bär) som jag fixade hemma innan jag åkte till jobbet.



Mmmm, det var riktigt gott. Nu är det bara att vänta på frukosten...
Och sen är det bara att vänta på att få åka hem till sängen, skall försöka sova några timmar idag innan min kompis skall komma o klippa min son, han har blivit så långhårig så snart kan jag fläta hans hår :), nej skämt o sido, ännu är det inte så långt.
Till middag skall vi ha hemlagad Pan Pizza, det skall bli gott. Jag kanske lägger in en bild sen på pizzan, ha en bra dag mina vänner...vi ses//Kram

Astrid Lindgren 100 år

Astrid Lindgrens plats i barnens hjärtan är ohotad. Idag firade min dotter och hennes skola likasom runtom i Sverige Astrid Lindgren 100 år. Min dotter var utklädd till Madicken, och så här fin var hon:

335484-17

och såhär:




Visst är hon en liten madicken!??

  • - Du är inte klok Madicken!
  • - Pilutta dig, pilutta dig!
  • - Annars mår ru'?
  • - Sandaler minsann!


Så glad!



Äntligen Very Happy Visade vågen på under 90, Super! vågen stannade på 89.8

Mitt första mål var att komma ner under 100, det nådde jag 24 september och idag 13 november har jag uppnått mitt andra mål, att komma ner under 90! *Yipiiii*

Kommer inte ihåg när den visade det senast! studsmatta

Man är väl så himla inrutad med att se sig som stor etc så man fattar inte att man inte är det längre.
Detta med självbild är INTE lätt.
Skönhet är i och för sig relativt (smaken är som baken) men jag tror att många har uppfattningen att de kommer förändras till ett helt annat utseende. Men grundmaterialet finns ju alltid där liksom.
Hur gör man för att förstå att man verkligen ser ut som man gör?


"Obesitaskirurgi är en fråga om att ha ett långsiktigt helhetskoncept"


Söndag

Imorse var jag hemma vid 8.tiden, trött som bara den...och gissa vart jag fick gå o lägga mej...jo på soffan, för min man låg i sängen och min 7-åriga dotter hade fixat frukost till sig själv och hennes lillebror...Hmmm, man undrar ju hur vissa karlar är funtade egentligen!??
Jag slumrade till på soffan från och till...är detta klokt att först varit vaken hela natten och sen inte ens få sova ordentligt då man kommer hem.


Vid halv 11 kunde jag gå i min egen säng för att sova, vaknade och steg upp vid 14. Sen har det varit segt...hade besök av min bästa väninna o hennes familj, hon hade varit upp hos sin syster och nu var de påväg hemåt, så de kom förbi för att ta en fika, alltid lika trevligt att träffa henne o barnen, vi bestämde oss att vi skall ses den 27/12 då de är åter häruppe, då skall vi käka något gott o dricka vin....
Klockan 16 var det dags att hämta tösen från kalaset, blev inbjuden av kalastjejens föräldrar, så jag och dottern var hemma först kvart över 5....och sen var det vara att börja med middagen, det blev kyckling och ris....resten av kvällen slappade jag framför tv:n....


Finland fixade rysaravslutning

LEHTIKUVA

Det blir en intensiv jakt på slutsegern under den sista dagen av Karjala cup. Tack vare Finlands seger med 2-1 över Ryssland har alla fyra lagen chansen att vinna turneringen

Såg Finland mot Ryssland tidigare idag i Karjala Cup i en rätt så underhållande match. Mycket tempo som vanligt när Finland spelar och givetvis kunde ryssarna också bjuda upp til dans. Nu vann Finland med 2-0 och imorgon väntar Sverige i något av en final. Ska bli mycket intressant.

Snö



Imorse vaknade jag av att min dotter kom och väckte mej och sa "mamma mamma vakna, det har kommit snö" Jag klev upp och tittade ut genom fönstret och javisst hade det kommit snö.
Brrr...jag ville bara krypa ner under täcket igen, hmmmm....men jag klev upp för att läsa tidningen samtidigt som jag och barnen åt frukost. Efter frukosten ville barnen ut, de klädde på sig och gick iväg...jag kröp ner i soffan och bara slappade framför tv. Skall ju jobba inatt så jag orkar inte anstränga mej så mycket....

Arkivet

Letade idag i arkivet på lite bilder på mej själv innan operationen och detta hittade jag :

335484-12

Fortsatte att leta vidare efter någon bild som är tagen de närmaste veckorna. Detta hittade jag då:

335484-13

Visst ser jag en viss skillnad....men kanske inte så mycket som jag borde.....Skiljer ju verkligen ca 37 kg på bilderna!

Läste idag i DN

Operation mot fetma minskar kraftigt risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och cancer. Konventionell behandling mot fetma på svenska vårdcentraler har däremot ingen effekt alls.
Det visar en studie på fyra tusen svenska patienter med fetma, som publiceras i torsdagens nummer av tidskriften New England Journal of Medicine.



I samma nummer av New England Journal of Medicine publiceras också en amerikansk studie på åtta tusen patienter med fetma. Resultaten pekar entydigt åt samma håll: i den amerikanska studien gick dödligheten i den opererade gruppen ned med fyrtio procent, i den svenska studien med trettio procent. Diabetes som dödsorsak försvann nästan helt i den opererade gruppen, medan risken för att dö i cancer och hjärt- och kärlsjukdom minskade med sextio procent.

I dag finns ingen fastställd gräns i Sverige för hur fet man ska vara för att komma i fråga för operation. Men många läkare går efter amerikanska riktlinjer, som kräver ett BMI, body mass index, på 40, eller på 35 om man har andra riskfaktorer, som exempelvis diabetes.

De som opererades med den effektivaste metoden, gastric bypass, hade efter tio år gått ned i genomsnitt 25 procent. Kontrollpersonerna, som fått konventionell behandling, hade inte gått ned någonting.

Det går dock inte att komma ifrån att operationen kan leda till komplikationer som infektioner och blodproppar, och i värsta fall till dödsfall. Och den effektivaste metoden, gastric bypass, är något farligare. I den svenska studien dog fem av de 2.000 patienterna av operationen. Det motsvarar en dödlighet på 0,25 procent.

Lars Sjöström vill ändå rekommendera personer med fetma att ta risken:

- Som patient har man allt att vinna. Dödligheten går ned kraftigt. Och vi har mätt livskvalitet i andra studier. Det är otvetydigt: ju mer man går ned, desto bättre livskvalitet får man.



Måttbandet

Man ser sig själv i spegeln, förjävligt, men det finns inget alternativ.
I sinnet är man för det mesta smal och rörlig, emellanåt blir det smolk i bägaren, när man ser en fördömande blick.
Så jag kan tänka mig att det blir svårt att glädja sig åt viktnedgången, förrän man verkligen kan se skillnad.
Vist är det svårt att veta hur man ser ut  även om jag ser mej i helfigur ispegeln varje dag  så vet jag ändå inte HUR jag ser ut. Undrar hur länge de dröjer för hjärnan att fatta ,snacka om trögfattad Wink

Jag måttar mej ca 1-2 ggr/månad och idag kände jag för att göra det.
17/6 midjemått: 133 cm, höftmått: 130 cm 14/10 lår: 56 cm

Idag 9/11 Midjemått: 96 cm, hela 37 cm har jag minskat, helt ofattbart. 
                  Höftmått: 108 cm, minskning med hela 22 cm
                  Lår: 54cm, minskning med 6 cm på ca 1 1/2 månad.


Den övervikt som sätter sig kring midjan är förknippade med en rad riskfaktorer för hälsan. Framför allt drabbar detta män, men alltfler kvinnor ökar också omfånget kring midjan. Dåliga matvanor, fel, fet och för mycket mat ger övervikt, men ny forskning visar också att rökning ökar på bukfetman.
Det fett som lagras kring magen kan lättare frigöras och transporteras till livsviktiga inre organ och kan då ställa till problem.

Det enklaste sättet att ta reda på om man befinner sig i riskzonen är att mäta midjan. Stå upp och mät midjan ungefär vid naveln efter det att du har gjort en normal utandning.
För kvinnor ökar hälsorisken om midjemåttet överstiget 80 centimeter, är måttet över 88 centimeter är det en mycket ökad risk. För männen ökar hälsorisken över 94 centimeter, över 102 centimeter är den mycket ökad.
(källa: Toppform)


Vad är det bästa med att jag gått ner i vikt?

Det bästa med att ha gått ner i vikt hitintills är den enorma mängd av energi man har att göra annat än bara överleva dagen. Jag är inte längre helt slutkörd efter jobb. Nu får man saker gjorda som innan fick bli liggande.
Kläder som sitter snyggt, allmänt välbefinnande.
Att jag kan krypa upp i en stol utan att fylla ut den helt och vara rädd för att den ska gå sönder. Att jag inte behöver ha händerna knäppta över magen längre eller gömma den bakom en kudde när jag sitter ner. Att jag kan sitta i mitten av en soffa utan att vara rädd att den ska gå sönder. Att jag kan köpa underkläder och känna mig rikigt sexig i dem trots allt överskottsksinn. Att jag kan äta mat utan att känna mig skyldig.

att kunna motionera och tycka det är roligt
att få komplimanger från omgivningen
att ha ork över till allt som är roligt
att förhoppningsvis leva ett längre och lite lyckligare liv
att jag kan sätta på mej kläderna utan att bli anfådd
att jag kan knyta skorna
att jag kan klippa tånaglarna
att jag kan fila fötterna
att våga sätta sej på utemöblerna
att jag slutat att snarka
att orka leka med barnen på ett annat sätt

 




I livet finns inga slutna dörrar, det gäller bara att hitta rätt nyckel...


Fet?

Jag har lite fel bild i huvet. När jag står och tittar på mig själv uppifrån och ner så ser jag ju inte så tjock ut och tittar jag mig i spegeln så visst finns där några valkar men inte så farliga "tycker jag" sen råkar jag gå förbi ett skyltfönster eller ser mig själv på bild så hoppar jag nästan till VA! var det där jag??? Shocked.
Jag har liksom stannat min bild av mig själv från det att jag vägde som mest.
Det är jättesvårt att se sig själv i spegeln, för att vi bara har den ovanför handfatet Laughing
Men skämt åsido så är det jobbigt att se sig själv, helst en dag när man känner sig fin och bra och så går man på stan och få se sig själv i ett skyltfönster och man (läs: jag) undrar varför man tog sig ut överhuvudtaget.

Men... till ämnet: jag tänker titta på mig själv, precis som nämnts innan och ta kort. För det ÄR kul att se förändringarna och de ses lättast på bild, än så mycket "live".


fotografera fotografera fotografera... Och tvinga dig att titta på ALLA bilder och inse att det är INTE fel vinkel / ljus / whatever... Du ser ut precis sådär Wink

Digitalkameran är min bästa vän och det är tack vare den jag inte tar fel på person när jag skall ha med mig själv någonstans skratt


Vad gör du för att hjälpa huvudet att hänga med i viktminskningen??

* Titta på dig själv i helkroppsspegel (både naken och med kläder på), dagligen.

* Ta chansen att se dig själv i spegelbilder rent allmänt så fort du har möjlighet, tex skyltfönster.

* Ta på dig kläder i rätt storlek. Om du har tex mycket för stora kläder är det svårt att själv se hur förändrad du är.

* Prova de där gamla paren byxor ibland. De där som du hade när du var som störst. Och se skillnaden

* Mät dig med måttband en gång i månaden.

* Känn med händerna på din kropp.

Låt någon annan ta på din kropp...... Cool Wink Mycket effektivt.


Apotekarnes

Igår handlade jag apotekarnes hallon och päron och då jag läste på innehålls förteckningen upptäckte jag att den inte innehåller något socker eller sötningsmedel, helt otroligt....och det var jätte god också.
I juni 2007 lanserade Apotekarnes en läsk som innehåller hela 10 procent fruktjuice och har en naturlig sötma från frukt. Apotekarnes nya läsk är ett perfekt alternativ när man vill njuta av något gott och uppfriskande med samvetet i behåll.

Apotekarnes nya läsk kommer i tre goda och populära smaker; apelsin/passionsfrukt, hallon och päron.

Ingredienser: Kolsyrat vatten, Naturlig fruktsötning (sockerarter från frukter), juicekoncentrat från äpple 9,1%, juicekoncentrat från skogsbär 0,9% (fläderbär, björnbär, jordgubb, blåbär och hallon), syra(citronsyra), konserveringsmedel(kaliumsorbat), antioxidationsmedel(askorbinsyra), naturliga aromer, färgämne(karmin)



Det är första gången sedan operationen jag dricker kolsyrat, har inte egentligen vågat testa förrut, men härefter så köper jag apotekarnes dricka. Tack Carlsberg för denna "nya" dricka.


Hockey

Idag var det dags att åka till Södertälje och kolla på hockey, SSK-Frölunda. Hade ju inga större förväntningar av SSK, de hade ju fått storstryk de senaste matcherna, men idag visade de minsann vem som regerade på isen och det var riktigt kul, fast jag inte är en SSK fan, jag gillar ju HV-71 och de vann ju också idag, så dubbelglädje!

Dragan Umicevics drömcomeback

Tvåmålsskytt i 7-2 slakten




Fredag

Igår steg jag upp vid 7-tiden, satte igång med att torka damm och sen dammsuga, städa toaletterna och allt annat som hör till en städdag. Väckte maken kvart över 8, han skulle iväg på ett möte. Mmmm, vad det luktade gott efteråt och kändes härligt med ett nystädat hus, undrar när jag sist städat såhär grundligt...minns inte ens. Snart även dags att börja med julstädningen; torka av skåpen, tvätta ugnen mm...Hmmm, julen närmar sig med storsteg, hua!


Efter städningen åt vi frukost och sen var det bara att vänta på att mina föräldrar skulle komma, de dök upp vid 11 och hade en massa godis till barnen.

Jag fick ny kaffebryggare och ny kökslampa, jag har så snälla föräldrar, de tänker mycket på mej och är väldigt omtänksamma.
Klockan 13 var jag på macken här i byn för att byta till vinterdäck, så nu är jag redo för första snön.


RSS 2.0