Trevlig middag.

Nyss hemkommen från en vän efter att ha blivit bjuden på middag. Fick Kycklingfilé och Potatisgratäng a´la Viktväktaren med sallad, ungstomater och tsatziki, mums vad gott det var. Drack även rött vin till.




Min kompis tyckte jag åt lite och tog väldigt lång tid på mej, men jag förklarad för henne att om jag inte gör det så får jag inte mycket mat i mej.
Vi hade det jätte trevligt, pratade om allt mellan himmel och jord. Var verkligen skötn och avkopplande att komma bort ett tag hemifrån och inte tänka på så mycket, utan att bara njuta och må gott.
Nu skall jag tvätta tänderna och ta på mej nattlinnet, skall upp tidigt imorgon, åter en dag på praktiken. Är så trött att stiga upp på mornarna, men snart är det över...hatar dessa tidiga mornar samt att pendla....


Massage dax!

Idag har jag varit på stenmassage och jag säger att 45 min var alltför kort tid, men GUD vad härligt det var.
Först började terapeuten med att massera in olja på ryggen/axlarna för att stenarna skulle glida bättre. Hon masserade axlarna, nacken, huvudet, ryggen...det var så skönt att jag höll på att somna, det var varmt och skönt, då hon sedan sa att jag skulle vända på rygg, tänkte jag NEJ sluta inte än....
Sen var det dax för armarna, bröstet, magen och ansiktet...det var lika skönt och varmt. Jag önskade att hon aldrig skulle sluta med att massera, men till slut var det över...
Jag kände att hela kroppen var avslappnad och jag mådde bra...Spänningarna från nacken och axlarna hade försvunnit, huvudvärken var också borta. Jag kommer att göra om detta! Och jag rekommenderar detta till alla!

Stenar som värmer eller svalkar & som reducerar spänningarna i kroppen, minskar stressen och återställer balansen. De Heta Stenarna stimulerar energi meridianerna och återställer balansen i kroppen.

Massage med varma stenar där även oljor ingår. Stenarna kommer från den gamla hälsoorten Kallithea på Rhodos där man sedan urminnes tider badat hälso-bad.
T o m Hippokrates rekommenderade dess helande vatten. Stenarna läggs på kroppen och du får också massage med dem. Behandlingen är oerhört avslappnande och effektiv. Stenmassage användes förr av många naturfolk (samer, indianer och även i österns länder).  Stenarna ger energi och ökar din blodcirkulation maximalt.



Kyckling med soltorkade tomater och svarta oliver

4 kycklinfileér
salt, peppar
1 msk olja eller flytande margarin
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
6 soltorkade tomater i strimlor
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk samal oelek
10 urkärnade svarta oliver
5 färska basilikablad

Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 minuter.
Hetta upp oljan i en stekpanna med lock.
Krydda fileérna med salt och peppar och bryn dem fint. Häll på vatten, grädde
och kycklingfond. Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek
och låt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.
Rör i skivade oliver och hackade basilikablad. Servera med kokt ris eller pasta.

Kärlek

Ett rött hjärta är en välkänd symbol för kärlek
Kärlek
är en känslasom präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något. Ett exempel är föräldrars kärlek mot sina (små)barn.
Att visa kärlek mot något kallas att älska.


Det finns många olika slags kärlek. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Många älskar även sina föräldrar och syskon väldigt mycket. För många innebär kärlek det de känner för en annan person.

För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.


En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "en stark känsla.


Segt

Idag är det verkligen en seg dag...gick ju av natten, kom inte i säng först vid 9-tiden....pga hinder, sen väckte barnen mej runt 12, så det vart inte många timmars sömn...så nu är jag rätt så trött....


Har varit på hockey också, SSK-HV71....det gick ju bra 0-3 blev slutresultat och det var TOPPEN

Träffade även en kompis på matchen och det var trevligt....och jag fick ju sen min idol en riktigt svärmorsdröm...då menar jag Stefan Liv som är målvakt i HV71, han är en riktig pudding, mmm....


Nu har jag ätit middag, det blev Moussaka för min del, medans den andra i familjen åt pizza och kebabrulle, jag äter ju som sagt inte sådan snabbmat...det är för mycket fett!
Nu skall jag ta o dricka lite kaffe, sen så tror jag att det blir en tidig natt för min del i alla fall...

Mitt i nassen

Nu sitter jag här då mitt i nassen på min firma...haft lite att göra fram till nu. Nu verkar det lugnt. "peppar peppar ta i trä". Har ställt en massa frågor till mina kollegor, varför det är si eller så med vissa tillstånd olika apparater osv...
Har för ca 2 timmar sen blivit bjudna på nattamat, lite bufeé, det var jättegott, fastän jag då inte äter så mycket, tog lite här och lite där....



Hoppas resten av natten blir lugn....
Skall sen hem o sova några timmar, klockan 14 skall sonen på kalas.
Jag och min dotter skall på hockey till Södertälje, SSK-HV71....."heja HV-71"


Torsdag o föreläsning

Igår torsdag var en heldag med mina arbetskamrater från hela mitt län, kul att få träffa de andra också som man inte träffar så ofta, det blir sådana här tillställningar då man ser de andra också.
Vi började morgonen med fika och smörgås och sitta ner och prata om lite allt mellan himmel och jord, halv 10 var det dags för 1.a föreläsningen, en krogpräst från Göteborg, han var verkligen toppen, timmarna bara flöt iväg. han pratade om bemötande, redan sånt man visste från förrut, men han verkligen berörde hela ens själ och där han stod och pratade kändes det som om han pratade om just mej och hela min familj....tänk att en människa så kan beröra en in i själen, helt otroligt tycker jag egentligen.
Han pratade om att vara närvarande, aktivt lyssnade, vänskap, empati och tid.

"Var där du är när du är där"

"Ögonen är själens spegel"


Han verkligen berörde mej in i själen!

Efter att han förläst bjöd firman på lunch, köttgryta o vildris belv det....det var gott
Sedan föreläsning 2, vår högsta chef föreläste om Triage och tog upp lite olika tillstånd, det var väl sådär, han gick inte upp mott prästen iaf!
Vi hade tipspromenad mellan 17-18, man skulle hitta den gemensamma nämnaren, tex mellan Barbie-Clownen Beppe-Michael Jackson.
Sen var det 3-rätters middag och underhållning av 2 tjejer från teatergruppen, de var jättebra.
Om jag sumerar dagen: en helt suverän dag o avkopplande, samt lärorik.

Examinationsdag

Imorse tog jag tåget från Östertälje till Stockholms Södra, skulle ha praktisk/muntlig tentamen i Medicinsk teknik. Först så sov jag jättedåligt natten som var och sen då jag vaknade var jag jättenervös inför tenttan.
Blev först lottade och jag fick nummer 2 som startnummer, kunde pusta ut en liten stund, sen då det var dags för mej fick jag nr 3, det var Deffen och rubens, just precis vad jag hade hoppats på.
Presentationen gick hyffsat tycker jag...men fick inte reda på om jag var godkänd eller inte, läraren skulle pimma senare, inte ännu heller har det kommit nåt' pim från henne...typiskt! Men det är väl inget annat än att bara vänta.

Efter att vi vara klara tog jag tåget tillbaks, stannade kvar i Södertälje för att träffa en kompis, vi åt lunch, det blev bakad potatis med tonfiskröra, mums det var gott.


Sen åkte jag hem för att hämta barnen, hem o fixa middag o sen iväg till simskolan med dottern.

Nu skall jag strax krypa till kojs.


Fredag....

Imorse väckte min som mej vid 06:20, vi klev upp, samtidigt vaknade dottern, vi åt frukost och sen iväg o skjutsa dottern till skolan o sonen till dagiset, jag åkte hem för att plugga lite. Pratade med min bästa kompis i Umeå, hon är verkligen en god vän som kan prata allt med, saknar henne jättemycket, om det ändå vore så att vi skulle bo närmare. Sen åkte jag till badhuset för att simma, det var skönt, simmade 3 x 20 längder, satt i bubbelpoolen och till sist var det bastun som gällde, som man säger på finska "ilman saunaa ei voi elätä"


Sen åkte jag ner på stan, skulle klippa mej. Klippte kort, känns jättebra.

Gick lite på stan o kollade på kläder....köpte hårspännen och tights samt en tunika till min dotter, för hon skall på disco ikväll. Sen åkte jag hem för att hämta sonen på dagiset.

Ringde till fritis för att de skulle skicka hem min dotter, där sa de att hon inte var där, va inte där?? Hon följde hem med en kompis och det hade gubben glömt ellelr skitit i att meddela mej, typiskt karlar.....

Nu skall jag dricka kaffe...

Alex Coffee


Fortsättning operationen.

4 veckor efter operationen åt jag flytande kost, det var allt från varma soppor, varmakoppen, fruktsoppa olika Smothisar, yoghurt mm...då jag var inne på min 4:e vecka började jag byta ut 1 mål om dagen till puré kost, dvs 6 månaders babymat, ni kan tänka er att det var guda gott, i 2 veckor skulle jag äta puré, sen fick jag börja äta vanlig mat men försiktigt.
Det gick bra och gud vad härligt att äntligen få tugga maten.
Jag äter även B12 vitamin, Kalk samt Multivitamin och det kommer jag att få äta så länge jag lever.
Alla patienter som genomgått Gastric bypass skall regelbundet äta vitamintabletter. Man måste framför allt vara uppmärksam på intaget av de olika B-vitaminerna.

Gastric bypass är förknippat med en klar risk för att diverse bristsymptom skall uppstå (fr a blodbrist, proteinbrist och vitaminbrist) om man inte sköter måltiderna. Måltidsordningen skall därför vara regelbunden med ca 6 mål mat om dagen. Undvik dock småätande mellan måltiderna. Det är viktigt att man tuggar maten noggrant. att ta god tid på sig när man äter. Måltiderna får gärna ta 30 - 45 minuter, i varje fall minst 20 minuter.

Lördag

Sitter nu på firman och skall väl jobba fram till 15 ungefär.
Ikväll skall vi ha gäster, så jag måste handla på vägen hem. Skall bli lite ost, kex, vindruvor och vin förståss....mmmm, det skall bli gott.



Min son vaknade samtidigt som jag imorse, dvs klockan 6, han var lessen för att jag skulle iväg o jobba. Pratade en stund med han o sa att han skulle få hjälpa mej med middagen  och då blev han glad.

Sitter här nu och har lite ont i huvudet, men tog en värktablett, så det skall väl släppa om ett tag. Måste kanske beställa tid till en massör, kan man då fråga efter en ung sådan månne tro...???


Tittade på Tv4 fakta

Nu ikväll råkade jag slå på tv4 fakta, läkekonstens under...plötsligt visade man ett par som opererades för Gastric bypass, det var jätte intressant...paret som man följde har även skrivit dagbok, måste leta efter det.... det är mycket intressant dethär med operationen....




Och att det egentligen är en mycket riskfylld operation, men det är ju alla bukoperationerna. Men hur riskfyllt är det att vara överviktig då? Visst vägde jag för- och nackdelar innan jag bestämde mej för operationen, och det var ju mest fördelar som jag kom fram till, man tänker på alla följdsjukdomar man kan få av att vara överviktig och sen hur mycket man går miste om med sina barn.


Mitt nya liv

Jag blev alltså opererad 18 juni i år. Operationen gick bra, hade knappt något ont alls efter op och det var skönt. Opererades på måndagen och på tisdagen åkte jag hem från sjukhuset, jag mådde jättebra och drack min flytande mat, yoghurt, soppa, varma koppen, te...fy vad illa kaffe smakade och jag som var kaffeälskare innan op.
På torsdagsmorgonen när jag vaknade mådde jag piss...jag hade jätteont i magen, kunde inte äta något, hade frossa...höll på att svimma flere gånger, så jag åkte in till akuten och där gick det inte fort!
Jag fick komma på dator rtg, de var oroliga att något hade spruckit, men allt såg bra ut, men jag mådde fortfarande dåligt.
Mitt infektionsvärde var på stigande och jag hade 40 graders feber, så något var ju inte som det skulle.

Jag blev inlagd på lasarettet. Fick inte dricka eller äta något utan fick bara dropp och antibiotika i droppform.
Midsommaraftonen kom och jag mådde fortfarande dåligt, ingen sill fick man heller, utan enbart vätska via dropp..man gjorde en skiktrtg, men där såg allt också bra ut.
På midsommardagen blev jag opererad på nytt, man gick in i titthålen för att kolla vad som stog på...då fann man mycket var och blod som låg kvar i bukväggen, detta tömde man...efter detta började det vända för mej, jag började mår bra igen, men fortfarande äta antibiotika och flytande kost i 4 veckor efter op, sen blev det purè i 2 veckor och sen helt vanlig mat...gud vad det var gott!

Jag började motioner, ut på promenader, först korta som man efterhand utökade, nu är de ca 40 minuter långa.
jag började även gå ner i vikt och det var jätteskönt, kläderna började hänga på mej, fick köpa lite nya kläder.
Nu har jag gått ner i vikt 30,5 kg. Jag väger nu 97 kg och det är såååå hääärligt att vara under 100! Ett av mina delmål är uppfyllda. Nu är det bara att ta förlajnde delmål.
Är väldigt viktigt att inte sätta upp för stora mål, eller målvikt, huvudsaken är att man mår bra.


Min operation!

Här är lite information angående min vikt operation:


Gastric bypass är en kombination av en liten mage och delvis urkoppling av tunntarmen. Magsäckens övre del (ca 15-30 ml) avskiljs från resten av magsäcken med hjälp av en häftapparatsteknik som kallas stapling.
Den gamla magsäcken som är den större delen blir kvar och bildar en så kallad blindsäck och den producerar som tidigare magsafter

En ny förbindelse från den lilla magfickan skapas genom att tunntarmen avdelas efter ca 50-75 cm och den nedre delen av tarmen sys fast vid magfickan. Genom den passagen transporteras sedan maten Du äter.
Den övre änden av tunntarmen sys fast 75-100 cm ned på tarmen som kopplats till magfickan. Därmed förbinds den resterande magsäcken med tarmen och de viktiga magsafterna tillförs maten i tarmen.
Att anpassa sig till små portionsstorlekar och välja en näringsrik och varierad kost är viktigt för att operationen skall lyckas och näringsbrister undvikas.
Denna operation skapar en viktminskning på ca 75% av övervikten.
Genom denna operation får man en kombination av en liten mage och klart försämrat upptag av föda. Då blir tiden för kort för att hinna bryta ner och ta upp all föda. Således kommer stora delar ut med avföringen utan att tas upp av kroppen.

De finns patientkategorier där bypass bör vara förstahandsalternativ. Då handlar det om personer med annorlunda ätbeteende, det vill säga att man småäter ofta, och som har ett högt intag av lättsmält, sockerrik föda exempelvis glass, godis med mera. Denna kategori kan "äta igenom" ett band och får därmed en mindre viktnedgång.


Dagen

Jag har varit på badhuset idag, upptäckte en sak där, att min baddräkt är allför stor...jag måste ha en ny o definitivt mindre...


Var verkligen skönt att simma...simmade ca 2 km..tror jag.

Sen träffade jag 2 arbetskompisar på stan och vi var och åt grekisk lunch, mmm vad gott det var...




Efter detta åkte jag för att inhandla min nya baddräkt och jag hittade en jättefin o passade perfekt och nu kan jag åter simma med en baddräkt som passar och inga tuttar hoppar ut nu!
Sen hem o hämta barnen på dagis och fritis'.
Nu har vi ätit mat o snart skall jag iväg på föräldramöte på dagiset.


Ledig idag!

Vaknade klockan 7, fixa barnen till dagis o skolan, med återigen lite tjat.....Vägde mej som jag alltid gör på måndagsmorgonen, -30,5 kg nu *Yipiii*.....mitt BMI har minskat med 10!....Jag fattar inte ens själv att det gått såhär bra, det är som om hjärnan inte fungerar som den skall.




RSS 2.0